Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : PodrškaBlog 28.03.2024    

Naš tim stručnjaka piše blog za Vas!

  • notaio team

Poštovani korisnici!

   Na ovoj stranici naći ćete članke koje će pisati ljudi koji su stvarali Notaio, Ovrhe+ i eNforce. Nadamo se da će Vam pomoći da još bolje iskoristite mogućnosti Vaših i naših programa. Nama je također svaka pomoć dobrodošla: svi vaši komentari bit će detaljno razmotreni i uzeti u obzir pri pisanju novih verzija programa.
    Dakle, čitajte blog i aktivno komentirajte članke - tim zajedničkim naporom postići ćemo da na obostrano zadovoljstvo programi budu savršeniji nego ikad. To će Vama dati veću fleksibilnost i brzinu rada, dok će nama pružiti zadovoljstvo da imamo bolji proizvod.




BLOG DOBRODOŠLICE!

stu 11

Napisano:
11.11.2011. 16:45  RssIcon

Drage naše blogerice i blogeri,

dozvolite najprije da vas sve srdačno pozdravim i u ime Omni Aspecta zaželim dobrodošlicu na novom Notaio web portalu!

Iza nas je veliki posao u koji su, osim nas, bili uključeni i mnogi vanjski suradnici – prije svega grafičari i web dizajneri. Ništa nismo htjeli prepustiti slučaju i nismo žalili truda i vremena da novi web portal zaista bude kvalitativni iskorak i da na pravi način predstavi našu namjeru za još boljom komunikacijom i da zajednički razvijamo naše programe. Nadamo se da smo uspjeli u tome, a konačni sud ipak će biti vaš.

Budući da web portal tek završavamo, i neke od zamišljenih funkcionalnosti nisu još uvijek u potpunosti implementirane, nemojte odmah u startu biti prestrogi :) Političari kažu da svakoj novoj Vladi treba ostaviti 100 dana do prvih kritika, mi ne tražimo niti toliko – dovoljno nam je samo 30... Šalimo se, svaka konstruktivna kritika je i više nego dobro došla, samo na taj način ćemo napredovati i ispuniti vaša očekivanja. Naravno, primamo i pohvale...

Zašto uopće novi web portal?

Zato jer smo osjetili da je značaj programa Notaio, a onda i ostalih srodnih programa (Ovrhe+, eNforce), prerastao mogućnosti našeg korporativnog portala www.omniaspect.hr, i da je vrijeme da Notaio zaživi svojim vlastitim životom, kao glavni glumac u svojem filmu, što je nedvojbeno zaslužio.

Dakle, što možete očekivati od novog web portala?

Prije svega, fokusiranost na korištenje programa i korisnike programa. Tomu će pridonijeti novosti koje smo pripremili:

  • Sve novosti vezane uz program, kao i dokumentacija poput priručnika, formulara i sl.
  • Forum za korisnike programa na kojem možete postavljati pitanja, davati sugestije, dijeliti ideje. Trudit ćemo se u što kraćem roku davati odgovore.
  • Blog u kojem će autori programa davati svoja osobna mišljenja i ideje o programu, primjeni informatike u uredskim poslovima , možda ekskluzivno najavljivati neke novosti, ili vas pitati za savjete...
  • Online prijava ticketa za intervenciju
  • ... i još mnoge druge dobre stvari.

Sve će biti na fini način integrirano u programsko sučelje na vašim računalima, tako da ćete se npr. direktno iz Notaia moći prijavljivati na portal i čitati sadržaj ili pisati komentare. Dio sadržaja na portalu bit će javan i dostupan na čitanje svima, a dio će zahtijevati registraciju i bit će vidljiv samo korisnicima programa.

Eto, toliko od nas za početak, na redu ste vi – pišite, komentirajte...

Do slušanja, puno vas pozdravljam!

Snježana Kramarić

Tagovi:
Kategorije: Notaio

2 komentara do sada...


Re: BLOG DOBRODOŠLICE!

Pozdravljam sve članove tima Omniaspect, posebno Vas Snježana. Mislim da vas nije potrebno više dodatno hvaliti jer kako ste i samu rekli prešli ste na jednu novu razinu i na tome vam čestitam.
Pohvalio bih ovim putem Vaša nastojanja da nam olakšate svakodnevicu sa rješenjima koja nam najčešće diktira naša svakodnevna praksa ne zanemarujući naravno ni naše propise.
Sigurno vam je poznato da je naš ured kao i vjerojatno mnogi drugi prošao trnovit put do svojega prelaska na elektronsko vođenje pojedinih upisnika što zbog edukacije kadrova to i zbog financijskih aspekata koja moram reći da su se uvelike isplatila. Evo nakon par uvodnih izlaganja s moje strane neću odmah prijeći na kritike već možda da ukažem na neke detalje koje bi možda trebalo razmotriti.

Konkretno, radi se o modulu za ostavine i OIB-u stranaka onosno nasljednika. U jednoj od ažuriranih verzija programa je ubačen parametar "OIB pokojinika" pa možda da vidite da se ubaci i za nasljednike obzirom da je kod stranaka predviđen upis OIB-a pa vjerojatno ne bi bio problem da se i to može u predložak zapsinika i rješenja ubaciti, da se ne prepisuje više puta jer svakim prepisivanjem postoji mogućnost nove pogreške.
Još jedna stvar koja se pokazala možda malo, neću reći problematična već više nezgodna u nekim situacijama jest kada napuštamo rad sa nekim predloškom, obrascem, solemnizacijom, zapisnikom, rješenjem ili dopisom i sl., u programu znači, ukoliko ne snimimo posebno svaki predložak on ne bude snimljen i ostane nedovršen ako smo prešli na rad sa nečim drugim odnosno ako izađemo iz toga prozora.
U ovom slučaju se radi isključivo o našoj greški obzirom da brzopleto završavamo rad na jednoj stvari i prelazimo na drugu no ponekad su zahtjevi svakodnevice i naših stranaka takvi da se jednostavno ne može drugačije jer i mi smo samo ljudi. Ne znam da li je moguće napraviti nešto po principu Office-a, ukoliko zatvaramo neki prozor, a da nije dovršen dokument, da nas pita da li želimo snimiti započeto ili ne. Bilo bi u svakom slučaju korisno no vi prosudite.

Pozdravljam vas sve u ovo hladno jutro i kad se nečega sjetim opet se javim, pozdrav svima

Od Dražen NG   1.2.2012. 9:54

Re: BLOG DOBRODOŠLICE!

Dražene hvala, odgovore sam stavila na Forum.Možete ih pogledati ovdje.

Od Snježana Kramarić   13.2.2012. 14:23

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
Dodaj komentar   Odustani 

Pretraži blog