Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : PodrškaBlog 28.03.2024    

Naš tim stručnjaka piše blog za Vas!

  • notaio team

Poštovani korisnici!

   Na ovoj stranici naći ćete članke koje će pisati ljudi koji su stvarali Notaio, Ovrhe+ i eNforce. Nadamo se da će Vam pomoći da još bolje iskoristite mogućnosti Vaših i naših programa. Nama je također svaka pomoć dobrodošla: svi vaši komentari bit će detaljno razmotreni i uzeti u obzir pri pisanju novih verzija programa.
    Dakle, čitajte blog i aktivno komentirajte članke - tim zajedničkim naporom postići ćemo da na obostrano zadovoljstvo programi budu savršeniji nego ikad. To će Vama dati veću fleksibilnost i brzinu rada, dok će nama pružiti zadovoljstvo da imamo bolji proizvod.




Treba vam back-up podataka van ureda?

sij 30

Napisano:
30.1.2013. 20:11  RssIcon

Kao i većina vas, nisam stručnjak za tehniku, ali svakodnevni kontakt s korisnicima, slušajući puno zahtjeva, potreba i u želji da pomognem oko rješavanja problema uvidjela sam važnost naglasiti još jednom potrebu za redovitom pohranom baze podataka programa Notaio.
Evo nekoliko primjera s čim su se susreli naši korisnici, a nismo mogli pomoći:

  • Server je u jednom danu, sam od sebe „crko“ – u uredu su zaboravili zadnjih mjesec dana redovno mijenjati CD i USB stick-ove. Na novom serveru podigli smo bazu s podacima koje smo imali na zadnjem CD-u, zadnjih 30-tak dana moralo se unositi ponovno…
  • Server je „crko“ , a backup se uopće nije radio, upisnici su se vodili ručno, odnosno nije bilo prijavljeno elektronsko vođenje pa je bilo i mišljenje da to nije neophodno. Instalirali smo novu bazu, na novi server, ali praznu…upisani podaci o strankama, već gotov Zajednički abecedni imenik za tri godine - sve je trajno izgubljeno….
  • Backup na CD medij nije se redovito izvršavao, redovno su se mijenjali USB stickovi, a onaj stick koji trenutno nije bio u serveru držao se na stolu, u stalku za spajalice, da stalno bude  na oku i da se ne zaboravi promijeniti. Na kraju radnog dana USB sticka u stalku nije bilo, nije ga bilo nigdje i za pretpostaviti je da je nekome od stranaka bio zgodan stick, da ga je stavio u džep i odnio. Niti sutra, niti prekosutra, niti u slijedećih dva mjeseca nije se nabavio novi stick, zaboravilo se, a kad je server „crko“, mogli smo samo instalirati novu bazu s podacima od prije dva mjeseca….
Tijekom ljetnih mjeseci prošle godine imali smo akciju pregleda servera i serverskih računala. Statistički izvještaj ste dobili u mail-u, jeste li vidjeli kod kolikog broja korisnika je utvrđeno da se ne radi backup? 
Htjela bi samo istaknuti, pogotovo sada kad je obvezno elektronsko vođenje javnobilježničkih upisnika i imenika, kolika je važnost spremanja, kopiranja, backupa podataka. Neki JB uredi već odavno koriste uslugu pohrane podataka van svog ureda, internetom na vanjske servere. Zašto? U slučaju da jednog dana dođu na posao i…. „nema ureda“ ili nema ničega u uredu, a tada dolaze na vidjelo sve prednosti udaljenog backupa – na bilo koje novo računalo u malo vremena podaci se vraćaju, osim toga do trenutka nabavke novog servera moguće je raditi preko udaljenog pristupa, dizanjem korisničkog sučelja na našim serverima.
Pozivam vas da razmislite o ovome, uvijek sam vam na raspolaganju za sva pitanja i informacije. Čuvat ćemo vaše podatke, vaš posao.

Tagovi:
Kategorije: NotaioHR

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
Dodaj komentar   Odustani 

Pretraži blog