Kompletna programska rješenja za javne bilježnike/notare, odvjetnike, ovrhovoditelje,  komore

rss notaio
   Vi ste ovdje  : Javni bilježnici / NotariNotaio HR 30.11.2021    
content picture

Notaio 10 godina

Program Notaio RH obilježava 27.05.2016. punih 10 godina od dobivanja atesta Hrvatske javnobilježničke komore (HJK) kada je postao prvi atestirani program za elektronsko vođenje javnobilježničkih upisnika i imenika u Republici Hrvatskoj.

Proteklo desetogodišnje razdoblje obilježilo je konstantni rad i usavršavanje programa prema potrebama i zahtjevima javnobilježničkih ureda. Neke od prednosti koje je program Notaio donio u javnobilježničke urede su brži rad, veća sigurnost podataka, manji operativni troškovi, kompatibilnost s drugim aplikacijama i javnim internet servisima.

Zahvaljujemo...

Svim korisnicima na ukazanom povjerenju i korisnim sugestijama prilikom razvoja programa, te ujedno najavljujemo mnoge novosti u bližoj budućnosti, s naglaskom na daljnjem razvoju interoperabilnosti i novih funkcionalnosti u skladu s trendovima e-poslovanja.

Kompatibilnost programa Notaio - imperativ elektroničkog poslovanja

Hrvatska javnobilježnička komora: Atest za elektronsko vođenje evidencija

Program Notaio, od verzije 1.0. (27.5.2006.) posjeduje atest Hrvatske Javnobilježničke Komore za elektronsko vođenje javnobilježničkih upisnika i imenika u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski Državni Arhiv: Kompatibilnost s arhivskim informacijskim sustavom

Program Notaio, od verzije 2.8. je kompatibilan s arhivskim informacijskim sustavom za dostavljanje popisa arhivskog i registraturnog gradiva državnim arhivima elektroničkim putem.

Microsoft: Kompatibilnost s Windows 7

Program Notaio, od verzije 2.9. posjeduje  “Compatible with Windows 7” logo izdan od strane korporacije Microsoft. Logo pomaže Windows 7 korisnicima da lako prepoznaju programe koji su prošli zahtjevne Microsoftove testove u vezi kompatibilnosti, sigurnosti i performansi rada s Windows 7 operativnim sustavom.

Hrvatska Pošta: Kompatibilnost s Elektroničkom prijamnom knjigom (e-PK)

Program Notaio, od verzije 2.10. posjeduje službenu potvrdu Hrvatske Pošte da je kompatibilan s informatičkim sustavom Elektroničke prijamne knjige (e-PK).

HJK / FINA: Kompatibilnost s Registrom zadužnica i bjanko zadužnica

Program Notaio, od verzije 3.0. je integriran s Registrom zadužnica i bjanko zadužnica koji vode HJK i FINA. U Registar je moguć direktan upis zadužnica iz programa.

Porezna uprava RH: Kompatibilnost s fiskalizacijom

Program Notaio, od verzije 3.4. je usklađen sa Zakonom o fiskalizaciji u prometu gotovinom i kompatibilan sa sustavom Porezne uprave RH. Fiskalni računi izdaju se direktno iz programa.

 

Porezna uprava RH: Kompatibilnost sa sustavom OIB

Program Notaio, od verzije 3.6. integriran je s Informacijskim sustavom Evidencije osobnog identifikacijskog broja (OIB) koji je u nadležnosti Porezne uprave. Iz programa je omogućena direktna komunikacija s evidencijom OIB-a (upiti i odgovori).

 

Ministarstvo unutarnjih poslova RH: Kompatibilnost s jedinstvenim registrom osoba

Program Notaio, od verzije 3.7. integriran je s Informacijskim sustavom Ministarstva unutarnjih poslova RH. Iz programa je tako omogućena provjera osobnih dokumenata i adrese prebivališta fizičkih osoba.

 

HJK: Kompatibilnost s Registrom anticipiranih naredbi i punomoći

Program Notaio, od verzije 3.11. integriran je s Registrom anticipiranih naredbi i punomoći. Tako je javnim bilježnicima omogućeno upisivanje obvezujućih izjava u Registar elektroničkim putem u realnom vremenu sukladno Pravilniku o načinu vođenja evidencije o obvezujućim izjavama, načinu pohranjivanja, čuvanja i ostvarivanja prava pristupa podacima iz obvezujućih izjava.

Porezna uprava RH: Kompatibilnost sa sustavom prometa nekretnina

Program Notaio, od verzije 3.12 integriran je sa sustavom Porezne uprave Ministarstva financija za preuzimanje isprava o prometu nekretnina, najmu i zakupu nekretnina elektroničkim putem.

Vijesti


NotaioHR: Notaio v3.16


16.03.2021
Dostupna je nadogradnja na inačicu 3.16 za Notaio program.

Promjene su sljedeće:
1. Dorade u programu temeljem Pravilnika o naknadi i nagradi javnih bilježnika u ovršnom postupku (NN br. 9/21)
2. Iznosi predujam naknade, ostatak naknade i trošak javnog bilježnika
3. Predlošci rješenja o ovrsi za Izvornik i Otpravak sa datumom 11.2.2021.OmniAspect: Uspješna realizacija inovativnog projekta CoMaCo


13.01.2020

Uspješno smo realizirali još jedan projekt sufinanciran od strane agencije HAMAG BICRO. Konkretnije, riječ je o aplikaciji CoMaCo - za upravljanje i dijeljene znanja u velikim i složenim ugovorima o gradnji temeljenim na FIDIC uvjetima.OmniAspect: Zapošljavamo!


09.09.2019

Ovih dana smo u Londonu na „Airport drone protection“ konferenciji (izvještaj i galerija slijedi), a zbog povećanog opsega posla širimo developerski tim!OmniAspect: AMC Portal daleko ispred globalne konkurencije!


19.03.2019

Po povratku iz Madrida zahvaljujemo našim partnerima iz HKZP-a! Posebno smo ponosni na prvo praćenje drona integriranog u sustav u povijesti te industrije (aplikacija u potpunosti implementirana od strane našeg tima, a praćenje izvedeno u realnom vremenu). Interes za AMC portal je bio izuzetan, a opći zaključak da je AMC Portal daleko ispred globalne konkurencije!


Kontakt

Objavi na mreži